Ξέχασα να σας πω πως το τυράτο ριγανάτο είναι μια συνταγή του κυρίου Γιάννη Γκελντή!!!!
Ελπίζω να σας άρεσαν και οι φωτό!!!Περιμένω σχόλια σας!!!!!!
7/3/10
Γιαμ,γιαμ,γιαμ
¨Εχουμε καιρό να τα πούμε αλλά να'μαι και εγώ!!!!!!
Κάθε μέρα σχολή με παρακολουθήσεις και στεγνά σάντουιτς....φτάνει πια!!!!Θα σας δείξω το μενού του Σαββατοκύριακου μου!!!!Αχ σαν το μαγειρεμένο φαγάκι τίποτα...εμάς τους φοιτητές να ρωτήσετε τι περνάμε...ευτυχώς που κάποιοι μαγειρεύουμε!!!!Λοιπόν φτάνει πια με τα λόγια
Σάββατο 6/3/2010 επιτέλους τυράτο-ριγανάτο!!!!
ΥΛΙΚΑ
- περίπου ενα κιλό χοιρινό σε κομματάκια
- 270 με 300 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο
- ρίγανη αλάτι πιπέρι
- 150 γρ κομματάκια φέτα
- 150 γρ κομματάκια γραβιέρα
- μισή κούπα λάδι και χυμό από ένα λεμόνι
Κυριακή 7/3/2010
Το μενού είχε πατατούλες στον φουρνο με ειδική σάλτσα και μεζεδάκι στα γρήγορα!!!!
ΥΛΙΚΑ
- πατατούλες baby size
- μια κουταλιά της σούπας καλη μουστάρδα με απαλή γεύση
- χυμο από ένα λεμόνι
- ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
- λαδάκι ανάλογα την ποσότητα με τις πατατούλες που βάλατε
Για το μεζεδάκι στα γρήγορα θα χρειαστείτε:
- 2 φετούλες ψωμί(εγώ έβαλα ζυμωτό)
- λίγο βούτυρο
- ρίγανη,αλάτι,λίγο σκόρδο αποξηραμένο
- 2 ντοματουλες κομμένες καρέ
- λίγη παρμεζάνα ή φέτα τριμμένη
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγανάκι,ρίχνετε αλάτι ρίγανη και το σκόρδο και βάζετε τις φέτες από το ψωμί να τσιγαριστούν.Αφού ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί,έχοντας τις ντοματούλες κομμένες τις τοποθετούμε από πάνω και τέλος ρίχνουμε και το τυράκι μας από πάνω!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)