7/3/10

Ξέχασα!!!

Ξέχασα να σας πω πως το τυράτο ριγανάτο είναι μια συνταγή του κυρίου Γιάννη Γκελντή!!!!

Ελπίζω να σας άρεσαν και οι φωτό!!!Περιμένω σχόλια σας!!!!!!

Γιαμ,γιαμ,γιαμ



¨Εχουμε καιρό να τα πούμε αλλά να'μαι και εγώ!!!!!!
Κάθε μέρα σχολή με παρακολουθήσεις και στεγνά σάντουιτς....φτάνει πια!!!!Θα σας δείξω το μενού του Σαββατοκύριακου μου!!!!Αχ σαν το μαγειρεμένο φαγάκι τίποτα...εμάς τους φοιτητές να ρωτήσετε τι περνάμε...ευτυχώς που κάποιοι μαγειρεύουμε!!!!Λοιπόν φτάνει πια με τα λόγια

Σάββατο 6/3/2010 επιτέλους τυράτο-ριγανάτο!!!!
       ΥΛΙΚΑ
  • περίπου ενα κιλό χοιρινό σε κομματάκια
  • 270 με 300 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • ρίγανη αλάτι πιπέρι
  • 150 γρ κομματάκια φέτα
  • 150 γρ κομματάκια γραβιέρα
  • μισή κούπα λάδι και χυμό από ένα λεμόνι
Τσιγαρίζουμε κάλα τα κομματάκια χοιρινού,ρίχνουμε το κρασάκι μας και αφήνουμε να πάρει βράση για 5 με 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά,ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού(προσωπικά έριξα και λίγο νεράκι ακόμη) και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλώσει το χοιρινό.Σττο τέλος ρίχνουμε τα τυράκια και ανακατεύουμε είμαστε έτομοι για σερβίρισμα!!!!Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι,πατάτες,εγώ το έκανα με τηγανητές πατατούλες και τις έριξα στην κατσαρόλα στην σαλτσούλα του φαγητού!!!!



Κυριακή 7/3/2010

Το μενού είχε πατατούλες στον φουρνο με ειδική σάλτσα και μεζεδάκι στα γρήγορα!!!!

                                  ΥΛΙΚΑ
  • πατατούλες baby size
  • μια κουταλιά της σούπας καλη μουστάρδα με απαλή γεύση
  • χυμο από ένα λεμόνι
  • ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
  • λαδάκι ανάλογα  την ποσότητα  με τις πατατούλες που βάλατε
Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά τα ρίχνετε στο ταψάκι με τις καθαρισμένες πατατούλες και προσθέτε λίγο νεράκι για να ψηθούν καλύτερα οι πατατούλες και το φαγάκι είναι έτοιμο!

Για το μεζεδάκι στα γρήγορα θα χρειαστείτε:
  • 2 φετούλες ψωμί(εγώ έβαλα ζυμωτό)
  • λίγο βούτυρο
  • ρίγανη,αλάτι,λίγο σκόρδο αποξηραμένο
  • 2 ντοματουλες κομμένες καρέ
  • λίγη παρμεζάνα ή φέτα τριμμένη
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγανάκι,ρίχνετε αλάτι ρίγανη και το σκόρδο και βάζετε τις φέτες από το ψωμί να τσιγαριστούν.Αφού ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί,έχοντας τις ντοματούλες κομμένες τις τοποθετούμε από πάνω και τέλος ρίχνουμε και το τυράκι μας από πάνω!