1/4/12

Concealers

Καλό μήνα να έχουμε !!!!


Πριν από μια εβδομάδα που λέτε μου έλεγε μια φίλη οτι έχει πρόβλημα με το να επιλέξει το σωστό concealer και πως ακόμα χειρότερα όσες υπάλληλοι την έχουν βοηθήσει της προτείνουν λάθος χρώμα και καταλήγει πιο σκουρόχρωμη στην περιοχή των ματιών....tragic που λέει και η Τασούλα της διαφήμισης...!!!

Έψαξα λοιπόν που λέτε και μπερδεύτηκα χειρότερα, μα πόσα πράγματα καινούρια έχουν βγει ???

Ας τα πάρω με σειρά για να τα οργανώσω και εγώ καλύτερα...

Πρώτα από όλα ο ρόλος του concealer είναι καλυπτικός (σπυράκια, ουλές, δυσχρωμίες, μαύροι κύκλοι, κοκκινίλες) γι'αυτό όταν δοκιμάζουμε ένα concealer, το απλώνουμε στο εσωτερικό του καρπού μας εκεί που έχουμε φλέβες και βλέπουμε πόσο καλυπτικό είναι.
Ανάλογα με τις απαιτήσεις υπάρχουν τα πολύ καλυπτικά και εκείνα που είναι πιο υδαρά στην σύσταση απλά για λίγη λάμψη όπου χρειάζεται.
Τα χρώματα τώρα που λέτε είναι πολλαααααά !!! 
Πάντα επιλέγουμε το concealer ένα τόνο πιο ανοιχτό από αυτόν του make-up μας (υποτίθεται οτι το make-up είναι ακριβώς στον τόνο του δέρματος μας).
Οι πράσινοι τόνοι εξουδετερώνουν τις κόκκινες αποχρώσεις, οπότε στην περίπτωση κοκκινίλων ή στα σπυράκια που είναι ερεθισμένα πρώτα απλώνουμε πράσινο εξουδετερωτικό και μετά απλώνουμε το concealer  στην απόχρωση μας.
Η διάσημη make-up artist Bobbi Brown προτείνει κίτρινες βάσεις στην επιλογή χρώματος του concealer

όπως βλέπετε όμως υπάρχει ένα μυστικό και αυτό είναι πως πολλές φορές οι μαύροι κύκλοι έχουν συνήθως ένα μπλε τόνο και αυτός εξουδετερώνεται βάζονται ροδακινί αποχρωση (ροζ/κόκκινος τόνος) έτσι δημιουργείται μια βάση για το concealer που θα απλώσουμε. 
Δηλαδή κυρίες μου όλα οδηγούν απλά στην αγορά παράπανω προϊόντων !!!

Εγώ πιστεύω χωρίς να είμαι ειδική, πως αν παντρέψεις σωστά την υφή του concealer (παχύρευστο, λεπτόρευστο), τον σωστό τόνο σε make-up και concealer το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό !!!
Άρα πρέπει να παρατηρείσετε σωστά τους τόνους τους δέρματος σας (ναι ναι όλοι έχουμε δυσχρωμίες) και από εκεί έχετε το πρώτο βήμα για την σωστή επιλογή !!!

Οι εταιρείες τώρα πια έχουν μεγάλη γκάμα στην κατηγορία αυτή για παράδειγμα εγώ είχα επιλέξει αυτό κάποια στιγμή 

που όπως λέει και το όνομα του "σέταρε" το χρώμα της περιοχής των ματιών σε συνεργασία με το make-up (μαμά το θελω πίσω από την κούραση γίνομαι ρακούν...)

Τώρα σε τι υφή θα το διαλέξετε (υγρό, στικ κ.α) είναι καθαρά επιλογή προσωπική και με τι έχετε συνηθίσει να βάφεστε. Παρεπιπτόντως οι pixiwoo προτιμούν αυτό 

 δεν έχει σημασία η τιμή αρκεί το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό !!!




Φιλιά σε όλες !!!

13 σχόλια:

  1. Καλό μήνα, ωραίο post και αναλυτικό!!! Της bourjois το έχω δοκιμάσει είναι καλό!!!
    Πέρνα από το blog μου κερνάω βραβείο!!!
    http://maquillagegr.blogspot.com/2012/04/cherry-on-top-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω εδω και 2 χρονια σχεδον χρησιμοποιουσα της Helena Rubinstein αλλα ειπα να δοκιμασω κατι αλλο τωρα που τελειωσε και στραφηκα προς τα MAC. Η κοπελα που με ανελαβε ομολογω πως το εψαξε πολυ το πραγμα και ασχοληθηκε αρκετα για να βρει τη σωστη αποχρωση για μενα. Δεν μπορω να πω! Εμεινα πολυ ευχαριστημενη και απο την εξυπηρετηση αλλα και απο την καλυψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Christina prepei ontws i upallilos na se voi8isei para polu gia na vreis to swsto concealer...dustuxws oi perissoteres den einai etsi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ενδιαφέρομαι περισσότερο για το πράσινο για να καλύπτω τις κοκκινίλες!! Θέλω πρώτα να το συζητήσω με την δερματολόγο μου όμως γιατί έχουμε και αυτήν την άτιμη την ακμή..
    Πολύ χρήσιμο το ποστ σου :)

    Πολλά φιλιά
    http://notebookofclaire.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. se euxaristw Claire mou!!!to Vichy dermablend(einai make-up alla einai polu xrisimo kai san concealer) eixa diavasei kapou oti einai arketa kaluptiko kai polu filiko se akneika dermata rixtou mia matia pote den ksereis!!!
      filakia!!!

      Διαγραφή
  5. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα γλυκια μου!επεσα πανω στο blog σου καθως εκανα ερευνα για τα concealer καθως θελω αν αγορασω ενα και δεν ξερω ποιο να διαλεξω!το blog σου ειναι πολυ ομορφο!χαιρομαι πολυ που σε βρηκα και σε εκανα follow!αν θες ριξε μια ματια και στο δικο μου!ελπιζω να τα πουμε κι απο κει!φιλακιαα!

    http://sissisplace.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. despoina se eixa diavasei kai egw prin ligo kairo alla eixa ksexasei na ginw follower!!!mou arese polu to post me to kragion kai to lip gloss tou korre!!!filakia!!!

      Διαγραφή
  7. Nice post!! Της Bourjois σκέφτομαι κι εγώ να το δοκιμάσω, έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια. Έχεις βραβειάκι απο μένα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαι σε συνεχη αναζητηση για το τελειο concealer, θα το βρω ποτε?

    From Paris with love!
    Kristina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο ποστ!Μόλις ανακάλυψα το blog σου και έγινα follower, θα χαρώ αν ρίξεις και εσύ μια ματιά στο δικό μου, έχω και διαγωνισμούλη!

    toothfairygardy.blogspot.gr
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή