18/10/11

ενυδάτωση...επικίνδυνη αποστολή

Ο τίτλος είναι λίγο αποδοκιμαστικός μιας και θεωρώ πως επειδή κάθε τύπος επιδερμίδας είναι μοναδικός αυτόματα το να βρεις μια καλή ενυδατική (φθηνή,με καλλυντικά στοιχεία που να καλυτερεύουν την ποιότητα του δέρματος) θέλει ψάξιμο!!!

Η δική μου ιστορία δέρματος έχει ως εξής:

Στα εφηβικά χρόνια με ταλαιπωρούσαν πολλά στίγματα(άσπρα,μαύρα) και κάποια σπυράκια πιο μεγάλα τύπου μικρές κύστες..τίποτα ιδιαίτερα άσχημο απλά είχα και έχω μια μικρή μανία να τα πειράζω...η "θεραπεία" που ακολούθησα ήταν φαρμακευτική δλδ ο φαρμακοποιός μου έφτιαξε μια λοσιόν και μια κρεμούλα για πρωί βράδυ χρήση.
Τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικά αλλά η φόρμουλα δούλεψε...κάπως!!!
Στα πρώτα χρόνια ως φοιτήτρια είχα ακόμα την πληθώρα των άσπρων και μαύρων στιγμάτων και αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω.Χρησιμοποιήσα λοιπόν μια κρέμα με πυρίτιο (την εταιρία δεν την θυμάμαι καθόλου) η οποία μου έδιωξε τα σπυράκια μεν αλλά μου έδωσε μια ωραιότατη ξηρότητα δε!!!Ας μην τονίσω πως δοκίμασα όλες τις σειρές από Vichy,Roche Posay,Avene,Frezyderm και πάλι δεν ικανοποιούσαν απόλυτα τις ανάγκες μου.Κάποια προιόντα βέβαια όπως Effaclar K και η σειρά της Benostan για λιπαρές ευαίσθητες επιδερμίδες (αυτός είναι τελικά ο τύπος επιδερμίδας μου) μου έκαναν απίστευτο καλό και πλέον κατάλαβα και σεβάστηκα τις επιθυμίες του δέρματος μου.
Φέτος λοιπόν πήρα μια αντιβίωση για λοίμωξη αναπνευστικού και το κουλό εμφανίστηκε!!!Πάλι ξηρότητα στο δέρμα!!!Μιλάμε για κοκκινίλα σαν ελαφρύ έγκαυμα!!!Εκεί έβαλα Sudocrem που είναι για μωράκια αλλά απανταχού beauty bloggers κάνουν μνείες για τα ενυδατικά αποτελέσματα της.Guess what η φαρμακοποιός μου με ενημέρωσε πως η συχνή της χρήση προκαλεί σπυράκια λόγω του ισχυρού λιπαρού ενυδατικού φιλμ που προσφέρει!!!Κουλό!!!!Ε τι να κάνω και εγώ την σταμάτησα...την έχω για έκτακτες ανάγκες πλέον....
Τελικά σήμερα χρησιμοποιώ ως ενυδατική-μέικ απ την Roche Posay Hydreane No 2 και έχω πάρα μα πάρα πολύ ευχαριστημένη και ως υγρό καθαρισμού βάζω το Effaclar που δεν ξηραίνει την επιδερμίδα μου.

Αυτά εν ολίγοις για το δέρμα μου και πραγματικά ελπίζω να μην σας κούρασα...
Ψάξτε μια κρέμα που να φροντίζει το δέρμα σας γιατί θα μας κάνει παρέα για πολύ καιρό!!!!

Σας φιλώ!!!!




Η φωτογραφία από το Google Images

6 σχόλια:

  1. Αχ τι τραβάμε και εμείς τα κορίτσια ώρες ώρες.. Και εγώ λιπαρό δέρμα έχω σαν και σένα μόνο που σαν φοιτήτρια άρχισα να βγάζω μερικά σπυράκια! Δοκίμασα διάφορες αγωγές και προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα μου και κατέληξα σε μερικά της Roche Posay(make up υγρό και πούδρα), Avene(το πράσινο υγρό σαπούνι καθαρισμού) και Frezyderm (ενυδατική).. Αυτά τα βασικά! Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένη, ίσως να κοιτούσα για άλλη ενυδατική στο μέλλον! Θα δοκιμάσω αυτό που μας παρουσίασες και εσύ στο ποστ πάντως!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν και εχω κανόνική προς ξηρή επιδερμίδα..δεν αντιμετώπιζα ποτέ θέμα με τα σπυράκια..όμως κάποια στιγμή επειδή δοκιμάζω πολλά προ'ι'όντα (ίσως),άρχισα να βγάζω μεγάλα σπυράκια και κατά καιρούς,μικρά άσπρα που δεν σπάνε όμως..κάνω καλό καθαρισμό, peeling,μάσκες και προσπαθώ να μετριάσω λίγο την κατάσταση..θα δοκιμάσω και εγω τα συγκεκριμένα προ'ι'όντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια απ οτα ιδια προβληματα...για καιρο χρησιμοποιουσα το πρασιν οσαπουνι της avene και ημουν μετρια ικανοποιημενη αλλα πολυ καλυτερο απο αλλα...προ ημερων μου εδωσαν ενα που βγηκε καλυτερο μεχρι στιγμης...δεν θυμαμαι ονομα τωρα αλλα θα ενημερωσω πως βγηκε!παιδεμα ρε παιδι μου....εμενα με επιασε πιο πολυ τους τελευταιους μηνες!και λεω ελεος στα 26 με βρηκε?!
    κατι αλλο καθαρισμο εχεις δοκιμασει?το σκεφτομαι αλλα εχω ακουσει διαφορα και δεν τολμαω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Reaction καθαρισμό η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει αλλά πρέπει να γίνει και αυτό κάποια στιγμή....αν βρεις το σαπούνι που δοκίμασες πες μου να το τεστάρω και εγώ!!!

    Claire και myStickland να δοκιμάσετε την κρεμούλα είναι μια ενυδατική ελαφριά οτι πρέπει για ευαίσθητα δέρματα,να πάρετε πρώτα προτείνω ένα δειγματάκι από το φαρμακείο καθώς η κρεμούλα κοστίζει γύρω στα 15-16 ευρώ και πρέπει να είστε ικανοποιημένες αρχικά για να την αγοράσετε...τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ..σας ευχαριστώ για τα σχόλια κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα κορίτσι!!!βρήκα ενδιαφέρον το μπλοκ σου...I follow you!Τώρα όσο για τις κρέμες προσώπου,έχω δοκιμάσει πάρα πολλές...δεν έχω καταλήξει σε κάποια που να μου αρέσει...ίσως μόνο στην estee lauder-day wear,και στην olay!!Καθαρισμό κάνω σχεδόν μια φορά το μήνα!!Η αλήθεια είναι ότι πονάς, και για λίγο καιρό(3ή4 μέρες)είσαι με κοκκινίλες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα Natasa μου!!!σε ευχαριστώ που έγινες follower!!!Ένας λόγος που δεν έχω κάνει ακόμα καθαρισμό είναι οτι φοβάμαι και λίγο αυτή την διαδικασία του πόνου....και κοκκινισμένο πρόσωπο...nope thanks...not yet!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή